SL / EN

Regijski predstavnik programa NGI0

S septembrom 2024 sem postal regijski predstavnik programa NGI Zero, ki podpira razvoj skupnostnih tehnologij, ki služijo kot gradniki za iniciativo Internet naslednje generacije (NGI - Next Generation Internet). NGI Zero vodi fundacija NLnet, ki deluje v javnem interesu in so jo ustanovili pionirji evropskega interneta v podporo razvoju odprte informacijske družbe.

NGI Zero podpira raziskave in razvoj strateških tehnologij, natančneje proste in odprtokodne programske in strojne opreme in vzpostavljanje odprtih standardov in odprtega podatkovja, torej tehnologij, ki jih lahko kdorkoli uporablja, pregleduje, spreminja in deli s kakršnim koli namenom. V NGI Zero sestavlja pet podprogramov, v okviru katerih se razdeli sredstva v višini 50 milijonov evrov med številne neodvisne raziskovalce in razvijalce prostega programja, ki se trudijo izboljšati internet.

Moje naloge kot regijski predstavnik programa NGI0 so:

Če vas zanima več o programu NGI0, potrebujete pomoč pri prijavi na razpise v okviru programa NGI0, oziroma karkoli drugega s seznama mojih delovnih nalog, me kontaktiraje.

Author: Lio Novelli

Created: 2024-10-07 Mon 19:00